Week van de Smaak

De 'Week van de Smaak' is de lekkerste week van het jaar. Met honderden smaakactiviteiten door het hele land, brengt Stichting Week van de Smaak gezonde en eerlijke voeding onder de aandacht van een breed publiek. De nadruk ligt daarbij op ambachtelijk, seizoensgebonden, natuurzuiver, duurzaam en streekgebonden.


Het hele jaar door organiseert de stichting allerlei activiteiten die in het teken staan van lekker en eerlijk eten. Het hoogtepunt is jaarlijks de 'Week van de Smaak', dit jaar van 28 september t/m 6 oktober. Een overzicht van de activiteiten die tijdens deze week georganiseerd worden in Flevoland, vind je op de website van Week van de Smaak.

In juni werd tijdens de Fair Streekmarkt Noordoostpolder de 'Flevolandse Held van de Smaak' gekozen. Drie vooraf genomineerde ambachtelijke worstenmakers streden om te titel. Alleen al genomineerd worden voor de Held van de Smaal verkiezing is een hele eer, de selectie is erg streng.

Genomineerde slagerij Pees uit Marknesse staat met een kraam vol heerlijke ambachtelijke worst en een proeverij van erwtensoep op de Fair Streekmarkt tijdens de 'Week van de Smaak' op zaterdag 28 september.

Fruitplukdag bij Vink

Geen opmerkingen:

Een reactie posten