Recept: snijbiet met quinoia

Snijbiet is een plant die wel 60 cm hoog kan worden. Hij behoort tot dezelfde familie als de biet en werd al in 700 voor het jaar nul gekweekt door de koning van Babylon. Snijbiet wordt vooral om de ribben (nerven) gekweekt  maar het blad smaakt ook heel goed en kan als vervanging van spinazie dienen. De meeste mensen kennen snijbiet als een groene groente met witte ribben maar hij is tegenwoordig ook verkrijgbaar met rode en gele ribben. De gekleurde variant is o.a. verkrijgbaar in de kraam van Henrikes Farm (mits voorradig en in seizoen).


Foto: Henrikes Farm
Ribben en loof hebben verschillende bereidingstijden en worden daarom meestal in verschillende gerechten gebruikt. In dit gerecht worden echter beide gebruikt.


Snijbiet met quinoia
Gerecht voor 4 personen

Ingrediƫnten
ca. 800 gram snijbiet
4 kopjes quinoia
1-2 teentjes knoflook, in plakjes
zout
vers gemalen peper

Breng 6 kopjes water aan de kook en voeg daar zout naar smaak aan toe. Snijd ondertussen de ribben van de snijbiet in stukjes van ca. 2 cm en het blad in fijne reepjes. Voeg als het water kookt daar de quinoia en de ribben aan toe. Laat dit 10 minuten koken. Voeg dan het gesneden blad en de knoflook toe. Laat nog 5-10 minuten doorkoken. Als het droog kookt, een beetje extra water toevoegen.

Schep op borden met wat vers gemalen peper er overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten