Recept spaghettipompoen met avocadosaus

De spaghettipompoen heet met een reden zo: de binnenkant bestaat als hij gaar is uit lange dunnen slierten. Hij heeft een milde, licht nootachtige smaak die zich makkelijk met andere smaken laat combineren. Mensen die een koolhydraatvrij/arm dieet houden, kunnen deze pompoen gebruiken als vervanging van spaghetti.Recept spaghettipompoen met avocadosaus
2 personen

1 spaghettipompoen, verkrijgbaar in de kraam van Henrikes Farm, (mits in
seizoen)
1 avocado
9 walnoten
teentje knoflook
sap van een kwart citroen
2-3 el walnootolie, hazelnootolie of olijfolie
peper en zout

Halveer de pompoen en verwijder de kern. Leg de helften ondersteboven in een ovenschaal met een cm water erin. Zet ze in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat ze 25 minuten garen. Keer na 25 minuten de helften om en bestrijk ze met olie. Laat ze nog 15-20 minuten nagaren in de oven.

Bereid ondertussen de avocadosaus:
Maak in een keukenmachine of vijzel 7 walnoten fijn. Verwijder schil en pit van de avocado. Prak de avocado en walnoten door elkaar met het citroensap, peper en zout. Knijp een teentje knoflook uit en voeg dat ook toe.

De pompoen is gaar als het vruchtvlees makkelijk loslaat van de schil. Schraap met een lepel alles eruit en verdeel over de borden. Schep er royaal de avocadosaus overheen. Garneer met de overgebleven walnoten.

Dit is een licht verteerbaar gerecht. U kunt het eventueel aanvullen met aardappelen of pasta en (vegetarisch) vlees. Verse biologische pasta van Flevolandse tarwe kunt u krijgen bij OnzePasta. In de groenten- en fruitkramen  zijn aardappelen te koop (Henrikes Farm en Versluis). Heerlijk biologisch vlees koopt u in de kraam van Simon Galema.

De Fair Streekmarkt is elke laatste zaterdag van de maand op het Kettingplein in Emmeloord. Wekelijks op zaterdag is er een kleine verbindingsmarkt. Henrike staat dan met een kraam vol verse, biologische seizoensgroenten en fruit. Daarnaast verkoopt zij in haar kraam ook fairtrade artikelen en wat andere streekproducten zoals handgemaakte zeep, geitenkaas, wijn, sap en jam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten