BEEBOX

Anton van Vilsteren, biologisch boer uit Marknesse en mede-oprichter van de Fair Streekmarkt Noordoostpolder, is ook betrokken bij de BEEBOX. De ontwikkeling van een nieuwe, moderne marktroute voor verse, lokale producten.

Op dit moment wordt de BEEBOX geleverd in de Randstad maar de ambitie is om binnen een jaar landelijk te opereren. Wekelijks bezorgt BEEBOX heerlijke verse en veelal biologische producten van boerderijen uit de omgeving bij u aan huis. Niet alleen aardappelen en groenten maar ook fruit, brood, sap, kaas, eieren, vlees, vis, verse pasta, enz. Dat gebeurt via de kortst mogelijke lijn: van teler/producent direct naar de consument thuis. De gezinsbox bevat voldoende voor 2 maaltijden en 2 lunches. Maar u kunt ook kiezen voor de koksbox of de groenten- en fruitbox.


Heeft u interesse in de BEEBOX, kunt u zich nu opgeven. Zodra er genoeg aanmeldingen zijn in een regio, zoekt BEEBOX een franchisenemer en starten zij met de bezorging. Op dit moment heeft BEEBOX al ruim 500 abonnees en dat aantal groeit met 50 per week. Deze week start er bijvoorbeeld een nieuwe franchisenemer in de regio Den Haag/Scheveningen.

Dit is het moment voor iedereen die zich verbonden voelt of wil voelen met hun roots op het platteland van Nederland. Ga naar de website van BEEBOX en meld u aan!

Voor Anton van Vilsteren is het een oude wens om weer een directe verbinding te maken tussen producent en consument, middels sociale media en een slim logistiek proces. De BEEBOX werkt met franchisenemers die wekelijks de box bij de abonnees thuisbrengen en de lege box van de vorige keer weer ophalen. Zij of hij is uw contactpersoon voor complimenten en klachten.

De BEEBOX is gestart met crowdfunding want zij willen graag dat hun klanten ook participant worden in de GREENBEE coöoperatie. Zij willen consumenten een stem geven in het bestuur. En wie betaalt, bepaalt. Op dit moment is er al meer dan EUR 10.000 ingelegd door consumenten en het eerste doel is EUR 50.000. Voor meer informatie hierover en een investeringstoezegging naar http://www.symbid.nl/ideas/3152-beebox.

Lokaal verbouwd voedsel en lokaal geproduceerde artikelen hebben, onder andere, de volgende voordelen:
  • Steunen van de boeren en ondernemers die op de markt een betere prijs krijgen;
  • De consument betaalt vaak wat minder voor de producten dan in de supermarkt;
  • Vergeleken met winkelketens, dragen lokale producenten meer bij aan de plaatselijke economie. Het geld dat zij verdienen, wordt vooral weer geïnvesteerd en uitgegeven binnen de eigen gemeenschap;
  • Het kost minder transport als lokale producten lokaal verkocht worden;
  • Er wordt op markten vaak minder verpakkingsmateriaal gebruikt, dat levert minder afval op;
  • Er is duidelijkheid over de herkomst van de producten: geen gesjoemel;
  • En in een wereld waar door globalisering het verschil tussen landen, steden en dorpen steeds meer verdwijnt, hebben lokale producenten en hun producten een belangrijk onderscheidend vermogen. Zij geven dorpen en steden een herkenbaar en bepalend karakter wat, voor zowel de bewoners van de streek als voor toeristen, zeer aantrekkelijk is. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten