Held van de Smaak: jury- en publieksverkiezing

droge worst van Polder-Porque
Tijdens de Fair Streekmarkt van zaterdag 29 juni wordt tijdens de Flevolandse voorronde van de Held van de Smaak Flevoland verkozen. Deze verkiezing wordt georganiseerd door het Centrum voor biologische Landbouw. Het thema dit jaar is "ambachtelijke worst". Zowel een vakjury als het publiek mogen bepalen wie van de deelnemers de lekkerste ambachtelijke worst maakt. De publieksprijs wordt gesponsord door  Rabobank Nop-Urk.
De kandidaten zijn slagerij Pees uit Marknesse, Niek van der Vlis slagerij en de combinatie Polder-Porque uit Tollebeek en Klaver uit Dronten.

Slagerij Pees, Marknesse
www.pees.keurslager.nl
Klaas Pees staat in de regio bekend om zijn zelfgemaakte lekkere worsten. Ook zijn andere producten maakt hij ambachtelijk klaar.Slagerij Niek van der Vlis, Dronten
www.slagerijvlis.nl
Niek van der Vlis profileert zich als een ambachtelijk en culinair bedrijf met eerlijke, gezonden producten, onderscheidend door een zelfbewuste eetbeleving.
Polder-Porque & Keurslagerij Klaver, Noordoostpolder & Dronten (gedeelde kandidatuur)
www.polderporque.com
www.klaverdronten.keurslager.nl
Caroline Nieuwenhuizen (Polder-Porque) en Klaas de Wal (Klaver) combineren hun vaardigheden en kennis en strijden gezamenlijk mee om de titel Held van de Smaak Flevoland.

Op het midden van de markt komen extra kramen te staan waar de kandidaten hun worsten verkopen en waar u ook kunt proeven. In een aparte kraam kunt u vervolgens uw stem uitbrengen op de lekkerste worst.

De juryleden mogen zich beraadslagen over wie de lekkerste worst van Flevoland maakt op de sfeervolle locatie van Le Mirage. Jan-Nico Appelman, gedeputeerde EZ Flevoland maakt om 16.00 uur de winnaar van de Flevolandse Held van de Smaak bekend. De winnaar van de publieksprijs wordt bekend gemaakt door burgemeester Aucke van der Werff.

De winnaar vertegenwoordigt Flevoland tijdens de landelijke Held van de Smaak verkiezing tijdens de Week van de Smaak, 28 september t/m 6 oktober. In 2012 waren vader en zoon Vos uit Kraggenburg met hun aardappelras Bionica winnaars van de landelijke verkiezing Held van de Smaak van 2012 .

Natuurlijk vindt u zaterdag ook de vertrouwde streekproducten op de markt: o.a. bier, wijn, likeuren, verse polderpasta, sap, jam, groenten en fruit, zomerbloemen, fairtrade producten, kaas, biologisch vlees en deze maand voor het eerst: handgemaakte tassen van Coco Lepelie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten