Dijksma lanceert loket voor streekproducten

Bron: rijksoverheid.nl

Een website die producenten van streekproducten helpt hun weg te vinden in de hele keten van product tot winkel: www.streekproductenloket.nu. Staatssecretaris Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken lanceerde de website donderdag 16 mei in Den Haag.

Regionale ondernemers steunen
Dijksma: 'Het streekproduct, en dus ook deze site, is van mensen die houden van de streek, die de streekcultuur koesteren, en die daar ook graag regionale ondernemers in steunen.' De staatssecretaris lanceerde het streekproductenloket namens vier partijen: stichting Streekeigen Producten Nederland, de Land- en tuinbouworganisatie, het Hoofdproductschap Akkerbouwproducten en het ministerie van EZ.

Keurmerk voor streekproducten
Het loket heeft een informatie-, een netwerk- en een ontwikkelfunctie. Makers van streekproducten vinden er bijvoorbeeld informatie over de bescherming van hun producten en over keurmerken voor streekproducten. Daarnaast kunnen zij via dit loket kennis en ervaringen delen met ondermeer andere producenten en sociale media. Dijksma heeft de site laten maken naar aanleiding van diverse moties in de Tweede Kamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten