Anton van Vilsteren in China

Anton van Vilsteren van Biotoon is één van de initiatiefnemers van de Fair Streekmarkt Noordoostpolder. Hij is een ondernemer uit Marknesse met zo'n 80 hectare aan biologische aardappelen en
groenten zoals diverse kool-
soorten, pastinaak en winterwortelen. Daarnaast is hij voorzitter van de verkoopcoöperatie Nautilus voor biologische aardappelen, groenten en fruit. Nautilus heeft een eigen inpaklijn en levert winkelklaar verpakte groenten aan de AGF groot- en detailhandel in binnen- en buitenland.

Zijn producten zijn ook te koop op de Fair Streekmarkt in de kraam van Henrikes Farm.

In april is hij voor Agriterra naar China geweest waar hij, samen met een medewerkster van Agriterra, marketing workshops heeft gegeven aan 2 coöperaties van Chinese boeren. Agriterra ondersteunt boerenorganisaties in hun strijd tegen armoede. Zij zetten Nederlandse agrarische deskundigen in die in ontwikkelingslanden hun kennis delen met lokale boeren. In ontwikkelingslanden wonen en werken veel mensen op het platteland. Zij spelen een sleutelrol in de oplossing van het honger- en armoedeprobleem. Agriterra werkt vanuit de overtuiging dat  zij zelf hun ontwikkeling ter hand kunnen nemen door zich te organiseren. Sterke en representatieve landbouworganisaties zijn onmisbaar voor de bevordering van de democratie, voor een betere inkomensverdeling en voor de economische ontwikkeling van een land. (bron: Agriterra)

Op de website van Agriterra kunt u lezen over de belevenissen van Anton in de provincie Yunnan: www.agriterra.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten