Proeverij bij de Wereldwinkel

In de wereldwinkel in Emmeloord kon men op zaterdag 13 april een heerlijk currygerecht proeven met pandanrijst, olijfolie, groene currykruiden en noten. Al deze producten zijn te koop in de wereldwinkel. In het gerecht waren ook verse biologische paprika's van Henrikes Farm uit Ens verwerkt.

De geurige pandanrijst komt van een coöperatie van bijna 3000 rijstboeren in Thailand. Ze zijn aangewezen
op één regenseizoen per jaar. Des te belangrijker daardoor is een verantwoorde teeltwijze, die voldoende opbrengt zonder dat de bodem uitgeput raakt. Zo'n 550 boeren hebben de grote stap naar biologische teelt intussen gemaakt. Steeds nieuwe boeren volgen de trainingen, waardoor het aanbod van biologische rijst toeneemt.

De schijven ananas, ook uit Thailand, zijn ingeblikt in hun eigen sap zonder toegevoegde suikers. Hierdoor blijven de natuurlijke eigenschappen van het fruit optimaal bewaard. Niet alleen heel erg lekker, maar ook extra gezond.

Recept: rijst met vegetarische groene kruidensaus
Hoofdgerecht voor 3-4 personen
Bereidingstijd ca. 30 minuten

Ingrediënten
Met uitzondering van de paprika's zijn alle ingrediënten verkrijgbaar bij de Wereldwinkel Emmeloord. 
1 pak pandanrijst
3 paprika's
3 el olijfolie
1 zakje groene curry kruidensaus
1/2 blik ananas op sap
4 el pindakaas
1 zakje cashewnoten gezouten

Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak intussen de paprika's schoon en snijd ze in repen. Verhit de olie in een wok of braadpan en voeg de curry toe. Bak tot de geuren vrijkomen. Voeg de reepjes paprika toe en roerbak deze kort. Blus de curry af met een deel van het ananassap. Voeg de pindakaas en ik stukjes gesneden ananas toe en meng alles door elkaar. Laat ca. 8 minuten pruttelen op middelmatig vuur. Serveer met de rijst en garneer met cashewnoten. Eet smakelijk!