Nieuw op de Fair Streekmarkt: handgemaakte zepen

Een nieuwe standhouder op de de Fair Streekmarkt van 27 april: "Lost in the Woods" handgemaakte zeep. Zeep van Lost in the Woods wordt op ambachtelijke wijze volgens de "cold process" methode gemaakt met o.a. een aantal lokale ingrediënten:

Handgemaakte zeep heeft een aantal voordelen ten opzichte van fabrieksmatig geproduceerde zeep. Zo is het van nature rijk aan glycerine dat huidverzorgend en vochtvasthoudend is. In de meeste commerciële
zepen wordt de glycerine uit de zeep verwijderd en gebruikt voor andere producten. De zepen van Lost in the Woods bevatten geen conserveringsmiddelen en kunstmatige kleurstoffen en zijn niet getest op dieren. Lokale ingrediënten zoals geitenmelk en bier zorgen voor extra zachte, rijk schuimende zeep.

Veel mensen hebben problemen met hun huid, bijvoorbeeld allergieën, eczeem of een gevoelige huid. Deze mensen kunnen gebaat zijn bij het gebruiken van handgemaakte zeep. Het is milder voor de huid en droogt de huid niet uit. Vooral als u kiest voor zeep die op natuurlijke wijze geparfumeerd is met etherische oliën of een ongeparfumeerde zeep.

In alle zepen van Lost in the Woods worden minstens 5 plantaardige (deels biologische) oliën verwerkt zoals olijfolie, kokosolie, shea butter, hennepolie, sesamolie, zonnebloemolie, wonderolie en tarwekiemolie. De combinatie van deze hoogwaardige oliën maakt een uitstekende zeep geschikt voor vrijwel alle huidtypes.