"Onze Pasta" stelt zich voor


Hannie Naus van "Onze Pasta"
De verse pasta die gemaakt wordt door "ONZE PASTA" is van biologische tarwe uit onze eigen omgeving: de Noordoostpolder. Door de goede en gezonde eigenschappen is deze tarwe uitstekend geschikt voor het maken van pasta.

De tarwe wordt met zorg en aandacht tot meel gemalen op een authentieke windgedreven graanmolen. Het meel wordt niet opgeschoond tot witte bloem waardoor het de zo belangrijke vezels nog in zich heeft. Dat zorgt voor een voedzame pasta met een volle, zachte en rijke smaak. Door de toevoeging van ei in plaats van water, ontstaat een heerlijke pasta van eigen bodem die ook nog eens SKAL-gecertificeerd is.


Behalve pasta van tarwe, maken wij sinds kort ook pasta van spelt. Spelt is een zeer voedzame "oergraansoort". Het wordt relatief makkelijk verteerd en is kan daardoor vaak ook gegeten worden door mensen die allergisch zijn voor tarwe.

pasta "Gigli
"Onze Pasta" is in verschillende vormen verkrijgbaar: spaghetti, tagliatelle, penne, spumoni, gigle en trecce. De tagliatelle is zowel naturel verkrijgbaar als gekruid met knoflook, oregano en basilicum.

Verse pasta heeft een kooktijd van slechts enkele minuten (2-3) en de bewaartijd enkele weken in de koelkast. De pasta kan ook goed ingevroren worden. Voeg de nog bevroren pasta toe aan ruim kokend water en houd een iets langere kooktijd aan.


pasta "Spumoni"
Door de korte kooktijd raden wij aan de bijgerechten eerst te bereiden en de saus niet vooraf te mengen met de pasta maar apart te serveren. De pasta is overigens ook heerlijk zonder saus; na het koken de pasta afgieten en in een vergiet even afspoelen onder de kraan. Terugdoen in de pan en met een beetje olie (zout en peper) opschudden. Heerlijk bij een biefstukje, gerookte zalm of een vegetarische roerbak.


Verkoop

"Onze Pasta" staat op de Fair Streekmarkt Noordoostpolder: elke laatste zaterdag van de maand op het Kettingplein in Emmeloord.

Verkooppunten:

Landwinkel Versluis
Voor meer informatie kunt u mailen naar: info@onzepasta.nl.
Twitter: @OnzePasta
Geen opmerkingen:

Een reactie posten