Proeverij van poldergerechten op streekmarkt 26 januari

Bron: De Noordoostpolder

De weekmarkt op donderdag 24 januari en de streekproductenmarkt op zaterdag 26 januari krijgen een buitengewoon tintje. Horecaondernemers uit Noordoostpolder koken op deze markten poldergerechten in winterse sferen. Bijzonder is dat de gerechten worden bereid met producten van eigen markt. De marktkooplieden zorgen voor de producten.


De deelnemende koks en horecaondernemers
Café-restaurant Eindeloos, Le Mirage, The Bottom, ‘t Voorhuys uit Emmeloord, Hotel van Saaze en Netl uit Kraggenburg en Het Wapen van Ens doen hieraan mee. De horecaondernemers koken poldergerechten in winterse sferen, die de marktbezoekers kunnen proeven. Vallen de gerechten in de smaak, dan kunnen de bezoekers het recept krijgen en de bijbehorende producten kopen bij de marktkooplieden.
Op donderdag 24 januari kunnen bezoekers van 9.30-12.30 uur proeven van de gerechten die worden bereid met producten van de weekmarkt. Om 10.00 uur is de officiële opening door wethouder Ruifrok. Op zaterdag 26 januari van 11.00-15.00 uur wordt er door de chefs gekookt met producten van de streekproductenmarkt.
De weekmarkt vindt iedere donderdag plaats op het Kettingplein en bijhorende parkeerterrein. De buitengewone kookwagen staat donderdag 24 januari op het parkeerterrein bij het Kettingplein. De streekproductenmarkt staat op het Kettingplein en wordt iedere laatste zaterdag van de maand gehouden. De markt waarbij alleen producten van eigen bodem worden aangeboden is een initiatief van fruit– en groente teler de heer Van Vilsteren uit Marknesse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten